FAQ

Hva er kompetanseformidlingen?

Kompetanseformidlingen synliggjør kompetanse. Arbeidet går ut på å ta konkrete og konstruktive grep for å korrigere ujevnheter som bygger på stereotype forestillinger om kjønn, bakgrunn og fysiske forutsetninger. Vår metode er etterlysninger og tips gjennom sosiale nettverk. Vi arbeider for en rettferdig representasjon av bidragsytere i et likestilt samfunn, der målet er å bidra til en samfunnsendring – så virksomheten kan legges ned i år 2020 (fordi den ikke lenger trengs).

En tjeneste som gjør det mulig for organisasjoner, selskaper og instanser å finne alternativer til bidragsytere som befinner seg utenfor normen. For eksempel kunstnere, tekstforfattere, regissører, komikere og DJs – eller intervjuobjekter, deltakere til debatter og paneler. Det er et tilbud som foregår via sosiale medier, og som har som mål å endre sosiale strukturer fra kjernen og bidra til et mer demokratisk, rettferdig og likestilt samfunn – hvor mennesker ikke er definert av sitt kjønn, sin etnisitet, bosted, alder eller annet – som ofte har en tendens til å feilaktig definere hvem vi er og hvilke deler av samfunnet vi tar del i.

Rättviseformedlingen i Sverige startet i mars 2010, grunnlagt av Lina Thomsgård. I disse dager etableres samme type formidlingstjenester i Finland og Italia.

Hvordan funkerer Kompetanseformidlingen?

Et prosjekt, en organisasjon eller redaksjon som trenger å finne alternative kan ta kontakt med oss. Dette gjør de ved å maile oss på info@kompetanseformidlingen.no med litt info om hva som trengs. Det kan være så enkelt som ”vi trenger noen unge historielærere”, ”vi trenger noen kvinnelige musikkjournalister” eller ”vi trenger menn som kan snakke om spiseforstyrrelser”. Vi formulerer etterlysningen og publiserer den på Kompetanseformidlingens side. Alle som er med i gruppen bidrar med tips der de kan (navn, arbeidssted, kanskje en link). Tipsene samles til lister som deles og gjøres tilgjengelig for alle, så hvem som helst kan benytte dem og sende videre til andre som kanskje trenger tips. For å unngå at bedrifter markedsfører seg gjennom formidlingen, nevnes det aldri hvem som søker kompetanse eller detaljer om prosjektet i etterlysningen. Rättviseformedlingen i Sverige har erfart at tipsene blir bedre når tipserne ikke begrenser seg.

Hvem står bak Kompetanseformidlingen?

Ida Lyxzen, Malin Kulseth og Silje Larsen Borgan har opprettet Facebook-siden, men alle som følger siden utgjør selve Kompetanseformidlingen. Kontakt oss på info@kompetanseformidlingen.no 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s