OM OSS

Hvordan funkerer Kompetanseformidlingen?

Et prosjekt, en organisasjon eller redaksjon som trenger å finne alternative kan ta kontakt med oss. Dette gjør de ved å maile oss på info@kompetanseformidlingen.no med litt info om hva som trengs. Det kan være så enkelt som ”vi trenger noen unge historielærere”, ”vi trenger noen kvinnelige musikkjournalister” eller ”vi trenger menn som kan snakke om spiseforstyrrelser”. Vi formulerer etterlysningen og publiserer den på Kompetanseformidlingens side. Alle som er med i gruppen bidrar med tips der de kan (navn, arbeidssted, kanskje en link). Tipsene samles til lister som deles og gjøres tilgjengelig for alle, så hvem som helst kan benytte dem og sende videre til andre som kanskje trenger tips. For å unngå at bedrifter markedsfører seg gjennom formidlingen, nevnes det aldri hvem som søker kompetanse eller detaljer om prosjektet i etterlysningen. Rättviseformedlingen i Sverige har erfart at tipsene blir bedre når tipserne ikke begrenser seg.

Hvorfor?

Vi eksisterer for å promotere sosial likestilling gjennom optimistisk handling og oppfordring. Forestillingene av hvem som er egnet best til hva basert på kjønn, alder eller etnisitet begrenser i stor grad våre muligheter til å gjøre hva vi vil, og mulighetene til å vise hva vi kan. Forestillingene av hvem som gjør hva understrekes daglig via media – og bidrar til at kun den gitte majoritetsgruppen benyttes. Noen ganger er det derfor lettere å tro at «det finnes jo ikke noen egnede alternativer», i stedet for å gjøre en innsats, bryte noen regler og forsøke å speile det faktiske mangfoldet innenfor et felt. Dette er selvsagt ikke nødvendigvis gjort med vond vilje eller baktanker, men på

grunn av mangel på tid, dårlig fantasi og en rekke andre omstendigheter. Heldigvis er det nettopp her Kompetanseformidlingen ønsker å hjelpe. Vi vet at alternativene er der ute og at samfunnet har mye å hente på at folk løfter blikket og stiller spørsmål ved konstruerte normer. Kommende generasjoner skal ikke vokse opp og tenke at det de ønsker å gjøre i verden må defineres av hvor de er fra, hvilket kjønn de er eller hvilke religion de hører til.

Organisasjoner, selskaper eller redaktører som trenger hjelp til å finne bidragsytere,representanter eller jobbsøkere utenfor det som har blitt standarden, henvender seg til oss. De kontakter oss på epost. Deretter vil vi i Kompetanseformidlingen poste søket på vår FB-side. Alle som er med i gruppen kan da bidra med forslag på kandidater, ved å legge inn navn og et par detaljer. Tilsammen blir dette en liste som publiseres på nettsiden, som alle selvsagt kan benytte. For at dette ikke skal benyttes som en platform
for markedsføring eller promotering, vil ikke firmanavn og prosjektdetaljer publiseres.

Vi hjelper dere som søker folk til intervjuer, paneler, debatter og lignende med å berike prosjektene deres med personer fra underrepresenterte grupper. Vi kan tipse om menneskene dere selv ikke har i nettverket deres eller finner på egenhånd. På dette viset vil vi samarbeide for å korrigere skjevheter som bygger på utdaterte forestillinger om blant annet kjønn, opphav og fysiske forutsetninger. Hvem som får gjøre hva og hvem som synes når. Kompetanseformidlingen vil jobbe for en rettferdig representering i et likestilt samfunn. Vi tror på å hjelpe til.

Vi hjelper dere som leter etter noen som ikke er menn til avisen deres, tv-showet,
historieboken som skal skrives, forelesningen som skal holdes, konsertstedet,
festivalstyret, klubber, debatter og gallaer.

Vi foreslår gjerne noen menn som kan prate om barnefordeling, spiseforstyrrelser,
feminisme og det å være foreldre.

Vi hjelper også med å utjevne andre skeivheter som handler om at ikke alle typer
mennesker synes og høres i dagliglivet.

Send forslag til: info@kompetanseformidlingen.no

Målet er et samfunn der et menneskes kjønn, alder, utseende og bosted ikke begrenser denne personens muligheter og rettigheter til å vise hva den kan og gjøre hva den vil.

Det er aldeles kostnadsfritt å få hjelp til å finne et prima alternativ.Hjelp til ved å «like» Kompetanseformidlingen på Facebook.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s